Veïnat de la Font del Bosc
Mediona

Al nord est del nucli urbà, a ponent de la C-244.
    A l’est del bosc de la Socarrada i entre Can Paixano i Sant Pere Sacarrera

Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Urbanització formada principalment per cases, torres d’estiueig i cabanes de fusta i pedra arrenglades de forma esglaonada seguint el pendent del bosc de la urbanització. També desposa d’instal·lacions esportives amb piscina i es fa mercat els diumenges.

El nom d'aquesta urbanització prové d'una font d'aigua natural que hi ha a l'entrada de la zona.

L’empresari Amadeu Maristany Oliver (1877-1954), de família de tractants de vins, va comprar una heretat anomenada Can Pujó del Coll Roig, a Sant Pere Sacarrera.

L’any 1968 va començar a canviar completament el paisatge de Can Maristany. El promotor de diverses urbanitzacions al Penedès i l’Anoia, Josep Maria Junyent, inicia les obres d’una gran urbanització que pren el nom de “La Font Del Bosc”.

Als inicis, a la Urbanització de la Font del Bosc” les “Cabanes del Canadà” tenien llum de gas, que feia funcionar també la nevera. Des d’un dipòsit de fibrociment dissimulat com a pou es pujava l’aigua a la casa amb una bomba manual. Totes les cases tenien un pou mort.