Cal Marimon
Mediona

3r mil.leni aC; XI-XII; XVII-XVIII;
    Edificació parcialment enderrocada
    Fitxa PAP021 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

A tocar d’uns camps d’explotació agrícola s’aixequen les restes força arrasades d’una edificació. Ha perdut completament la coberta, però tot i així encara s’intueixen diferents espais i alguns paraments amb pedra carejada i restes d’opus spicatum.

Als camps propers a l’edificació es van recuperar diversos fragments de sílex, en destaca una làmina xiloide de 8 cm de llarg amb retocs simples i laterals que suggereixen també una ocupació de l’indret durant la prehistòria recent.

Aquesta edificació també apareix amb el nom de Mas Vell i Masia de Mas Pagés.

Les restes de cultura material vinculades a la prehistòria recent, van ser localitzades als anys ’80 per Josep Gallart i Romeu (AECCM).

L’edificació, avui en ruïnes és d’origen medieval i estaria vinculada al caseriu de Mas Pagès, amb diverses edificacions i àrees d’explotació a la zona.