Tombes de les Comes
Navàs

Sector sud-oest del terme municipal
    Emplaçament
    Entre Palà Vell i Palà Nou de la variant en surt una pista forestal en direcció a Riols. Cal seguir-la uns 3 km fins a una cruïlla on surt el camí cap a Migjorn. Les tombes són uns 40 m al sud del camí de Migjorn.
    440

41.86767
    1.74001
    395434
    4635851
    08141 - 256
    IX-XII
    La tomba localitzada és força erosionada. De la resta en desconeixem l'estat.
    08140A013000500000IT
    Jordi Piñero Subirana

Tombes excavades a la roca, probablement d’època alt-medieval, que es troben molt a prop del dolmen de les Comes, i uns 700 m al sud de la masia de les Comes. En la nostra visita vam poder localitzar una de les tombes, però segons informació oral n’hi ha alguna altra de propera, tot i que a una certa distància. La tomba identificada es troba a la superfície d’una roca que forma una petita cinglera. És del tipus ovoïdal o de banyera (tipus C). Té molt poca profunditat, sobretot per un dels costats, ja que la superfície de la roca fa un lleuger pendent.

Aquest jaciment era inèdit fins ara i el donem a conèixer gràcies a la informació facilitada per Josep Duarri, de Palà de Torroella