Tina de ca l'Agut
Montmajor

Gargallà
    A 100 metres al sud de can Agut.

XV-XVI
    Actualment es troba plena de ferralla ja que s'utilitza com a dipòsit d'escombreries.
    Cortés Elía, Mª del Agua

Es troba situada a un marge d'un camp al sud de la casa de ca l'Agut. És una estructura circular amb murs de blocs de pedra de tamany irregular per fora i lloses de pedra més llises i grosses a l'interior, totes unides amb morter de calç. Té aproximadament 2 metres de diàmetre i actualment és visible una profunditat d'un metre i mig aproximadament. Li marca la coberta que haurà desaparescut amb el temps. Té una obertura al costat del camí feta en èpoques posteriors per reutilitzar la tina com a dipòsit de materials diversos.

Per la tipologia de la tina, pot tractar-se d'un element construit al segle XV o XVI, ja que les posteriors es troben folrades amb cairons de ceràmica. És per tant una tina de transició entre les medievals i les del segle XVII.

COROMINES, R (2000). Les tines excavades a la roca de les Farreres d'Olvàn. L'Erol nº 65, pàg. 34-35. DAURA, A., GALOBART, J., PIÑERO, J. (1995). L'arqueologia al Bages. Centre d'Estudis del Bages.