Tina 2 de Carol
Montmajor

Sorba
    A l'est de la casa Carol, davant la granja de porcs.

XIII-XIV
    bo, tot i que està plena de ferralla
    Cortés Elía, Mª del Agua

A prop de la casa Carol, en un desnivell rocòs que fa el terreny, hi ha un conjunt de tombes excavades en la roca i una tina. La tina és circular, de 180 cm de diàmetre i desconeixem la profunditat ja que es troba plena de ferralla. A la part inferior de la roca es pot veure la boixa. La tina es troba al costat d'un grup de cinc sepultures excavades.

Tot i que formen part del terme de la casa Carol de Sorba, les sepultures i la tina es troben dins el terme municipal de Navès (Solsonès).

En ser la casa Carol una de les més importants de Sorba tindria més d'una tina. En coneixem dues, aquesta que es troba més prop de la casa i amb un sol recipient circular, i la de la fitxa 138, amb més recipients.

COROMINES, R (2000). Les tines excavades a la roca de les Farreres d'Olvàn. L'Erol nº 65, pàg. 34-35. RIU, M. (1989). L'arqueologia medieval a Catalunya. Barcelona. BALLBÉ I BOADA, Miquel (1993). Tines al mig de les vinyes a la comarca del Bages. Quaderns del Centre d'Estudis del Bages, nº 6. Documentació original del Mas Vilanova (APB).