Teuleria els Boixadors
Sant Pere Sallavinera

Obaga Devesa
    Abans d'arribar el Molí, primer i segon a l'esq, segon dreta i el següent a l'esq, sota el camí.

part cobert per vegetació
    Núria Cabañas

La teuleria de Boixadors es troba situada en un marge sota el camí de la Font Puda, molt a prop del la finca del Molí de Boixadors. Es tracta d'una construcció de planta quadrangular de pedra lligada amb argamassa amb la boca d'accés a la cambra de foc en forma d'arc de mig punt orientada al sud-oest.
    Al costat de llevant es conserven les restes d'un cobert utilitzat com a emmagatzematge i zona per assecar les peces. D'aquest cobert en resten el fonaments de la paret de tramuntada i dos pilars de maons massissos amb bigues de fusta i teules caigudes a l'interior.

Actualment la boca d'accés es troba tapiada amb pedres i la part superior coberta de vegetació.

Antigament els grans masos comptaven amb teularia pròpia situada a poca distància per ampliar o arranjar les edificacions existents.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Sant Pere Sallavinera. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.