Teixint la vida
Folgueroles

A l'entrada del nucli urbà per la carretera BV-5215, davant de la Fàbrica i del polígon industrial

XXI
    Imma Solà i Arumí
    Ajuntament de Folgueroles
    Adriana Geladó Prat

Escultura situada davant de l’antiga fàbrica de Folgueroles, a la zona enjardinada que dona accés al polígon industrial del municipi. Es tracta d’una figura femenina asseguda de terracota blanca, amb un pes de 300 quilograms i assentada damunt d’un basament circular de formigó. L’escultura vol retre homenatge a les dones i, en especial, a les treballadores del tèxtil conegudes com les “fabricantes”. La mateixa ubicació de l’obra ja es prou simbòlica, davant de la fàbrica on van treballar moltes dones a partir de la dècada dels anys 50 del segle XX.

Aquesta escultura és obra de l’artista Imma Solà i Arumí, i fou cedida per l’autora a l’Ajuntament de Folgueroles. Per a la creació de l’obra, l’artista es va inspirar en els seus records d’infantesa quan es passava les tardes cosint amb la seva mare i germanes. Segons l’autora, l’obra fa referència a “una dona empoderada que ha teixit bona part de la seva vida, però té opció d'escollir el seu futur”. Fou inaugurada el dia 8 de març de l’any 2022, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. En aquest acte, els assitents anaven teixint amb llana vermella els voltants de l’obra, creant d’aquesta manera una teranyina que la figura esculpida tenia agafada de les mans.