Homenatge a Verdaguer
Folgueroles

Avinguda de l'Atlàntida, 8
    A la banda de migdia del nucli urbà, prop del carrer de la Font de la Sala

XXI
    Adriana Geladó Prat

Monòlit dedicat al poeta Jacint Verdaguer, fill il·lustre de Folgueroles, situat a l’entrada del forn Sant Jordi. Està format per un gran bloc de pedra de forma més o menys rectangular, ornamentat amb diversos motius relacionats amb el personatge. Presenta un escut de pedra amb el bust de l’autor amb barretina, una placa rectangular de metall amb una rosa, una ploma i la inscripció “Dolça Catalunya...”, i una senyera onejant. A la part inferior hi ha una placa de metall disposada a mode de cartel·la amb la inscripció “Pa i Coca del Mossèn”. Tots aquests motius estan anclats al monòlit i es repeteixen en les dues cares principals, de tal manera que són ben visibles en els dos sentits de l’avinguda de l’Atlàntida.

Aquest monòlit és propietat del forn Sant Jordi de Folgueroles i fou instal·lat l’any 2003. En aquest forn és on s’elabora la coneguda Coca del Mossèn.