Calvari de Santa Maria de Folgueroles
Folgueroles

Museu Episcopal de Vic. Plaça del Bisbe Oliba, 3, 08500 Vic
    Dins del nucli antic de la ciutat, entre els carrers del Cloquer i Sant Miquel Arcàngel

XIII
    Legal i física
    BCIN
    BCIN moble pel Decret 474/1962 de museus. Aquesta col·lecció és considerada BCIN pel Decret 474/1962, de l'1 de març, segons el qual determinats museus (i els seus fons) són declarats monuments historico-artístics.
    Cultural
    Bisbat de Vic
    Adriana Geladó Prat

Restes de les pintures murals que decoraven l’església parroquial de Santa Maria de Folgueroles. Es tracta d’un fragment de 0,84 metres d’amplada per 1,29 metres d’alçada, fet amb la tècnica de la pintura al tremp sobre una capa d’arrebossat i traslladada damunt d’un llenç per al seu transport. Es tracta d’un fragment de l’escena del Calvari, amb la figura de la Mare de Déu de cintura en amunt, vestida amb una túnica vermella, un mantell de color blanc i el cap emmarcat per una aureola de color groc. S’acompanya d’un dels travessers de la creu amb el braç de Crist clavat en ell. El fons és de color blau i l’escena està emmarcada per dues franges de color vermell i blanc.

La imatge ha estat extreta de l’espai web Museus en Línia.

Aquest fragment ingressà al Museu Episcopal de Vic (MEV) l’any 1942 i té el número de registre 9705. Es tracta d’un tema freqüent en les pintures romàniques, tot i que el marcat caràcter popular d’aquesta obra fa que s’emmarqui dins de l’estil gòtic lineal de finals del segle XIII.

ADELL I GISBERT, Joan Albert [et al.] (1984). Osona II. Col. Catalunya Romànica, 3 Barcelona: Enciclopèdia Catalana, p. 205-206.