Serradora de Cal Fargalló
Capolat

Berguedà
    Darrera la pallissa de Cal Fargalló, en terres de l'antiga parròquia de Sant Serni de Terrers, a l'extrem nord-occidental de l'actual municipi de Capolat.

42.111240944724
    1.7169973254204
    393929
    4662924
    08045 - 243
    Pràcticament no queden restes de la serradora.
    002002100CG96C0001XU
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

Part dels murs de pedra de la serradora formen part de la pallissa de Cal Fargalló. Darrera de la pallissa també s'hi conserven dos blocs de pedra sorrenca rectangulars, amb unes mides de 200 cm x 70 cm cada un. En ells es conserven  un seguit d'encaixos regulars. Aquests blocs haurien estat la base d'una serra que era un dels elements més importants de la serradora.

La construcció de la serradora està documentada el 1919. Aquesta estava destinada a l'explotació forestal de les obagues de Busa. Es construeix a la vegada que el camí de carro de Valielles. Aquesta serradora funcionava amb l'aigua del riu del Coll de Jouet que passa just pel costat.