Sant Joan Baptista de Viladecans
Sant Boi de Lluçanès

Masia de Viladecans. Sector central del terme municipal
    A 650 metres per pista forestal de la carretera BV-4608, punt quilomètric 5'750

Barroc
    Normes Subsidiàries de Planejament. 1993
    Jordi Compte i Marta Homs

La capella de Sant Joan Baptista de Viladecans es troba pràcticament adossada a la façana nord-oest de la masia. Es tracta d'un petita capella construïda amb murs de maçoneria de pedra irregular, arrebossats, i cantonades diferenciades de carreus de majors dimensions. Presenta una teulada de doble vessant amb aigües laterals, un cimbori coronat amb teulada de quatre vessants i un coronament curvilini d'estil barroc. La façana principal, orientada al sud-oest presenta un portal d'arc rebaixat emmarcat amb brancals i coronament de pedra motllurada. Damunt el portal hi ha un carreu amb la inscripció: Renovada 1783. Sobre el portal s'obre un òcul també emmarcat amb pedra motllurada. A la façana nord-oest s'hi adossa la sagristia, un cos de teulada d'una vessant, on hi ha una finestra emmarcada amb monòlits de pedra bisellada.

A la capella es diu missa un dia a l'any, el dia de Sant Joan. A l'interior hi ha un retaule neoclàssic i una col·lecció de relíquies.

GAVÍN, Josep M (1984). Inventari d'esglésies. Osona. Volum 15. Arxiu. Gavín.
    Inventari de patrimoni cultural immoble de Catalunya. Sant Boi de Lluçanès. Àrea de Coneixement i Recerca, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya. Revisat el maig de 2008.