Sant Genís de Plegamans
Palau-solità i Plegamans

Terrenys de l'entorn església vella de Sant Genís.

Romànic
    X
    Catàleg de béns a protegir POUM (2015), nº 8.32. APA.
    Virgínia Cepero González

Les restes de l'antiga església de Sant Genís es troben a l'interior del clos del Centre Educatiu els Castanyers, a l'entorn de l'actual capella. En superfície, només destaquen els vestigis del que es correspondria amb el mur de migdia de l'absis. Les restes conservades permeten deduir que la seva planta era de creu llatina amb unes mides de 22 metres de llargada i 8 metres d'amplada.
    La façana principal era de maçoneria de pedra de riu, amb porta d'accés amb arc de mig punt i finestra en forma d'ull de bou a sobre.
    Tanmateix, és molt possible, en el subsòl d'aquest indret, la presència de restes d'enterraments de la necròpolis i de construccions de la sagrera medieval o d'altres vestigis més antics.
    Només una intervenció arqueològica permetria l'obtenció de dades més precises.