Sant Fruitós del Grau (jaciment)
Gurb

Parròquia de Sant Esteve de Granollers
    A 700 metres per camí rural de la carretera B-522 , punt quilomètric 2'550

IIIaC - V
    Jordi Compte

El jaciment de Sant Fruitós del Grau es troba situat en uns camps de conreu propers a l'església de Sant Fruitós del Grau.
    Es tracta d'una zona concreta dels camps de conreu on es van localitzar restes arqueològiques en superfície a principis del segle XX. El material arqueològic localitzat consisteix en fragments de ceràmica a torn, fragments d'àmfora romana i unes quantes peces de rodes de molí. Les peces que s'han conservat al Museu Episcopal de Vic són diversos fragments del molí, de basalt i amb referència MEV 6304.

El jaciment va ser prospectat per un grup local conegut com la Colla de Gurb l'any 1919.

Inventari del patrimoni arqueològic i paleontològic de Catalunya. Gurb. Àrea de Coneixement i Recerca, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya, febrer de 2001.