Safareig de l'Arumí
Folgueroles

Mas de l'Arumí
    Emplaçament
    A la banda sud-est del terme municipal, al marge del camí que porta a l’Arumí des del Masdencoll, a uns 50 metres al nord de la masia

41.93308
    2.33638
    444983
    4642559
    08083 - 264
    El revestiment està degradat
    Adriana Geladó Prat

Petit safareig situat al marge de llevant del camí, en un petit talús del terreny contingut amb mur bastit amb pedra sense treballar disposada irregularment. L’estructura és de planta rectangular i es troba adossada al mur. Està formada per quatre pilars bastits amb maons, amb els paraments laterals bastits amb grans lloses de pedra rectangulars i el frontal fet de maons plans. Tots tres paraments conserven restes del revestiment exterior que els cobria. El rentador està format per una gran llosa de pedra rectangular, amb la part central inclinada per facilitar el rentat i un petit canal a l’extrem intern que retorna l’aigua a l’interior de l’estructura. Aquesta aigua brolla mitjançant una aixeta metàl·lica encastada en una pedra carejada que està adossada al mur del talús. L’interior del safareig presenta un revestiment lliscat apte per a la contenció de líquids. Damunt del safareig també hi ha una petita bassa de planta rectangular, bastida amb pedra i amb un revestiment lliscat a l’interior.

L’element està inclòs dins dels límits de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.