Roserar Dot i Camprubí
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Les Grases

  Coordenades:

  41.39006
  2.04537
  420189
  4582499
  Número de fitxa
  08211 - 191
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat - 0216901DF2801E
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  El roserar Dot i Camprubí és un parc temàtic dedicat a la rosa. Té una extensió de 17.000 m² i acull uns 20.000 rosers de 400 varietats diferents de roses. Es composa de parterres i camins amb zones d'umbracle distribuïts en dues plataformes. A la primera plataforma, els rosers estan agrupats per criteris temàtics, i hi trobem espais dedicats a les varietats autòctones de cada país i continent de l'hemisferi nord, així com un recorregut per les diferents civilitzacions de la història de la humanitat a través dels rosers, amb varietats de cadascuna de les èpoques revisades. A més, també es pot gaudir d'un espai didàctic on s'explica les diferents parts dels rosers i la seva diversitat pel que fa als seus fruits, tiges, flors, olors o fulles. Una selecció d'espècies de rosers creats abans del 1900, un racó dedicat a les varietats més perfumades, les novetats procedents de nous processos d'hibridacions i un espai per als rosers de flor de tall, els més utilitzats a les floristeries completen l'oferta d'aquesta primera plataforma del roserar Dot i Camprubí. Per la seva banda, a la part baixa del roserar s'ubica una altra plataforma dedicada a les roses d'autor, on es pot trobar mostres dels principals obtentors internacionals, i espais específics dedicats a les roses cultivades i creades per les famílies Dot, Camprubí i Ferrer.

  Sant Feliu de Llobregat té una important tradició roserística que ha volgut ser recollida, reconeguda i difosa a través d'aquest roserar. El roserar Dot i Camprubí es va inaugurar l'any 1998, quan se celebrava la quarantena edició de l'Exposició Nacional de Roses. El nom del parc recull els cognoms de les dues principals famílies de roseristes relacionats amb Sant Feliu: els Dot i els Camprubí.

  - MERINO, Àngel (dir.). Catalunya, terra de roses. Barcelona: Diputació de Barcelona, 1999. 94 p.
  - RUIZ I MORENO, Esther; RETUERTA I JIMÉNEZ, M. Luz. Bibliografia sobre Sant Feliu de Llobregat. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1994. 306 p.
  - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, 2005. 202 p.