Festes de primavera
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Sant Feliu de Llobregat

  Coordenades:

  41.38091
  2.04497
  420144
  4581483
  Número de fitxa
  08211-165
  Patrimoni immaterial
  Tipologia
  Manifestació festiva
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Programació calendari festiu
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament - 0216901DF2801E
  Autor de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Les festes de primavera engloben l'Exposició Nacional de Roses i la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat.
  L'Exposició Nacional de Roses permet veure gran varietat d'exemplars de roses en un marc de creació artística inqüestionable.
  Al voltant de l'Exposició Nacional de Roses es programen vàries activitats com conferències, demostracions d'art floral, concursos de roses professionals i amateurs, etc. Actualment, l'exposició se celebra als jardins del Palau Falguera, on s'exposen milers de roses de diferents varietats sota una gran carpa que les manté en l'atmosfera adequada.

  La fotografia que il·lustra aquest element del Mapa del Patrimoni de Sant Feliu de Llobregat és del fons de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. S'ha de posar la font si s'utilitza segons les següents dades: FOTO 1: Núm. imatge: 2006 - 35 Data de la imatge: Maig de 2006
  Assumpte: Exposició Nacional de Roses als jardins del Palau Falguera
  Fotògraf: Paco Feria
  Font d'ingrés: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Fons de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat FOTO 2: Núm. imatge: 3455 Data de la imatge: maig de 2001
  Assumpte: Visió dels estands de la Fira Comercial i Industrial a les Festes de Primavera.
  Fotògraf: Blas Serrano Miranda
  Font d'ingrés: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Fons de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

  La primera Exposició de Roses es van celebrar l'any 1928 i va ser impulsada pel roserista santfeliuenc Pere Dot, que el 1925 havia obtingut per primer cop el Certificat d'Honor del Concurs Internacional de Bagatelle de París. Durant la Guerra Civil es va interrompre la continuïtat de l'exposició, que es va reprendre el 1949. En aquella època, es feia a la Unió Coral, i hi participaven grans roseristes com el mateix Dot o Camprubí i també el centre de producció de Torreblanca. A partir d'aquest moment, es van començar els concursos per afeccionats.

  Cal destacar que arran del 40è aniversari de l'exposició, el 1998, es va recuperar el Mercat del Roser que se celebra anualment al mes de febrer per promoure la venda de rosers.

  La Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat va néixer als anys 1980 per tal de posar en contacte el comerç i la indústria local i promocionar-los tot donant a conèixer a la ciutat els productes i serveis que s'hi fabriquen i distribueixen.

  - AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE LLOBREGAT. La teva ciutat, Sant Feliu de Llobregat. 2003-2007. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 2007. P. 113-114.
  - DOT I PARELLADA, Martí. Poesies. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1983. 182 p.
  - DOT I PARELLADA,Martí. Antologia poètica. Barcelona: Viena edicions, 2005. 188 p.
  - MERINO, Àngel (dir.). Catalunya, terra de roses. Barcelona: Diputació de Barcelona, 1999. 94 p.
  - RETUERTA I JIMÉNEZ, M. Luz; SAMMARTÍ I ROSET, Carme (dir.). Sant Feliu de Llobregat. Identitat i història. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 2002. 365 p.