Riera de Sant Pere
Copons

Banda de llevant del terme municipal, 08289
    Discorre per tota la banda de llevant del terme municipal

Adriana Geladó Prat

La riera de Sant Pere travessa el terme municipal de Copons de nord a sud, per la banda de llevant. De fet, entra dins del terme per la zona de Comalats, passa prop del nucli de Sant Pere i, al sud del nucli urbà, sota el balç de les Forques, s'ajunta amb la riera Gran, que discorre per la banda de ponent del terme municipal. Actualment no presenta un cabal d'aigua gaire important i, pràcticament en la seva totalitat, està cobert per l'abundant vegetació de ribera que creix a la zona. Tot i això, es localitzen diversos tolls d'aigua i fonts en el seu traçat, tot i que en l'actualitat alguns són de difícil accés o bé s'han perdut.

La riera de Sant Pere, originària de Calaf, és un dels tres cabals a partir dels quals neix el riu Anoia, ja dins del terme municipal de Jorba. Els altres dos cursos són la riera Gran, que neix a Sant Martí Sesgueioles, i la de Montmaneu, prop de la Panadella.