Resclosa del molí de la Pujada
Gurb

A 100 metres de la carretera C-154, punt quilomètric 6'000.

Una part del mur a la meitat nord es troba enrunada.
    Generalitat de Catalunya. Departament de Medi Ambient. ACA. c/ Provença, 204-208, 08036 Barcelona
    Jordi Compte

La resclosa del molí de la Pujada està situada a la riera de Sant Bartomeu, al sud-estd e l'Hostal Nou i al sud de les carreteres C-25 i C-154.
    Es tracta d'un llarg mur de maçoneria de pedra amb algunes parts de grans blocs de pedra treballada que creua el pas del Rimentol. El mur arriba pràcticament als 20 metres de llargada, amb una alçada màxima al voltant dels 2 metres. La major part de la resclosa queda coberta de vegetació, essent la part més visible on salta la riera, on manca una part del mur. El mur es troba en millor estat de conservació a la meitat sud que a la nord, on s'observen nombrosos blocs de pedra despresos. En aquesta part hi havia originalment el canal, del que actualment no en queda cap rastre. Just sota la resclosa la riera de Sant Bartomeu forma un petit gorg.