Pont del camí ral
Gurb

Parròquia de Sant Andreu de Gurb
    A 950 metres per pista asfaltada i sender de la carretera BV-4601, punt quilomètric 3'400

El pont havia quedat enterrat a causa de l'acumulació dels sediments i ha estat netejat recentment.
    Jordi Compte

El pont del camí ral es troba situat sobre el rec del Puig, en un punt enclotat al nord-oest de l'església de Sant Andreu de Gurb i al sud del Puig.
    Es tracta d'un pont de reduïdes dimensions que salva el pas del rec del Puig i que formava part d'un antic camí ral que comunicava les parròquies de Sant Andreu de Gurb i Sant Cristòfol de Vespella. Està bastit amb murs de maçoneria de pedra i consta de dos ulls emmarcats amb blocs de pedra de notables dimensions i coberta plana de grans lloses. Té uns 5 metres de llargada i una amplada al voltant de 2,5 metres. Adossat perpendicularment al costat sud del pont hi ha un mur de pedra del que en manca una part que conté el camí. Al costat nord s'inicia un tram de forta pendent, amb mur de contenció de pedra. Uns metres sota el pont, el rec del Puig forma un petit gorg.

El pont es creua en el sender de petit recorregut PR C-41 i en el petit sender que comunica l'església de Sant Andreu de Gurb amb la capella de Sant Roc.