Pont de la Teuleria de Serramitja
Gurb

Parròquia de Sant Cristòfol de Vespella
    A 1250 metres per pista forestal de la carretera BV-4601, punt quilomètric 7'000

Jordi Compte

El pont de la Teuleria de Serramitja està situat en un punt enclotat al sud-est de la Teuleria de Serramitja, en el camí veïnal que comunica la Teuleria de Serramitja amb la carretera BV-4601.
    Es tracta d'un pont de mitjanes dimensions i un sol ull que creua un rec de Serramitja. Està bastit amb murs de maçoneria de pedra gran disposada a filades força regulars i té una llargada total d'uns 20 metres, una alçada aproximada de 7 metres i una amplada de 4 metres. L'ull del pont és d'arc de mig punt, queda emmarcat amb rajol sobre el qual hi ha una filada de lloses a plec de llibre i té uns 6 metres d'amplada. A banda i banda el pont s'eixampla formant dos contraforts. Una part del pont queda parcialment coberta i envoltada de vegetació.
    A uns 400 metres hi ha un pont pràcticament idèntic, el pont del mas Comes del que només el diferencia una llargada lleugerament menor i una inclinació lleugerament diferent dels contraforts laterals.