Pont del mas Comes
Gurb

Parròquia de Sant Cristòfol de Vespella
    A 850 metres per pista forestal de la carretera BV-4601, punt quilomètric 7'000

Jordi Compte

El pont del mas Comes està situat en un punt enclotat al sud del mas Comes, en el camí veïnal que comunica la Teuleria de Serramitja, el mas Comes i altres masies amb la carretera BV-4601.
    Es tracta d'un pont de mitjanes dimensions i un sol ull que creua un rec que s'origina sota el veïnat del roc Llarg de Sant Bartomeu del Grau. Està bastit amb murs de maçoneria de pedra gran disposada a filades força regulars i té una llargada total propera als 20 metres, una alçada d'uns 8 metres i una amplada de 4 metres. L'ull del pont és d'arc de mig punt, queda emmarcat amb rajol sobre el qual hi ha una filada de lloses a plec de llibre i té uns 6 metres d'amplada. A banda i banda el pont s'eixampla formant dos contraforts. Una part del pont queda parcialment coberta i envoltada de vegetació.
    A uns 400 metres hi ha un pont pràcticament idèntic, el pont de la Teuleria de Serramitja del que només el diferencia una llargada lleugerament major i una inclinació lleugerament diferent dels contraforts laterals.