Resclosa del molí de la Casanova de la Vall
Lluçà

Sector nord-est del terme municipal
    A 1250 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 4'650

Una part del mur que delimita l'inici del canal es troba enrunada.
    Jordi Compte i Marta Homs

La resclosa i canal del molí de la Casanova de la Vall es troben situats a la riera Gavarresa, al sud-est de la Vila d'Alpens i al nord de Canelles. Es tracta d'una resclosa bastida sobre una plataforma rocosa i formada per un llarg mur de maçoneria de pedra que sobrepassa els 20 metres de llargada. La part central del mur, per on salta la riera, es troba completament coberta de molsa i vegetació i a l'extrem est, on el mur és més baix a causa del desnivell del terreny, s'observa un tram format amb filades regulars de carreus treballats de grans dimensions. A l'extrem esquerre del mur de la resclosa hi ha un mur de maçoneria de pedra adossat perpendicularment que marca l'inici del canal. Una part del mur es troba enrunada. A partir d'aquest punt encara es pot intuir el recorregut de l'antic canal que arriba fins la bassa del molí, que encara es conserva, tot i que coberta de vegetació.

La tercera imatge s'ha extret de l'Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya.

Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Lluçà. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. 1998.