Resclosa del molí de la Coma
Lluçà

Sector nord-est del terme municipal
    A 1200 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 7'300

Únicament es conserva la base dels posts de fusta que sustentaven la resclosa i un mur lateral.
    Jordi Compte i Marta Homs

La resclosa del molí de la Coma es troba situada a la riera Gavarresa, uns metres al nord del molí de la Coma i al sud-oest de Cal Bassó. Es tracta d'una resclosa bastida sobre una plataforma rocosa per on creua la riera Gavarresa, formant un petit salt al capdavall. Està formada per dues filades paral·leles de forats rectangulars picats a la roca. La filada nord està formada per 7 forats que tenen una mida aproximada de 40 per 40 centímetres i la filada sud, per 8 forats d'aproximadament 25 per 30 centímetres. La majoria de forats d'ambdues filades encara conserven la base dels posts de fusta que hi anaven clavats. Per la part exterior de la filada nord hi ha una regata picada a la roca. La resclosa quedava tancada també per el mur que delimita la bassa del molí pel nord. Es tracta d'un mur de maçoneria de pedra gran amplada, perpendicular a la resclosa i amb cantonades delimitades amb carreus treballats. A la part est del mur hi ha una obertura emmarcada amb grans blocs de pedra treballada que forma un pas dins el mur, l'inici del canal. Al costat d'aquesta obertura i pel costat nord hi ha una marca lineal al mur que indica on s'adossava la resclosa. Aquesta marca arriba a gran alçada, de manera que la resclosa formava un embassament de mides considerables.

La tercera imatge s'ha extret de l'Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya.

Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Lluçà. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. 1998.