Rellotge de sol de Can Ràpia
Vilassar de Dalt

Can Ràpia

La vinya verge que creix a la façana pot haver contribuït a la desaparició del gnòmon.
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol ubicat a la façana orientada al sud-est de Can Ràpia. És del tipus vertical declinant i està policromat. Es troba pintat directament sobre la façana, per sota del creuer mateix de la teulada a dues aigües i és de superfície quadricular. Els colors emprats són, el blanc pel fons i pel marc de tancament del quadrant; el carbassa envellit per realitzar la circumferència on hi ha pintades les hores, i el disc o corona solar amb l'inici dels raigs en forma de triangles. el rosa envellit per decorar el fons del quadrant a més de les línies horàries que neixen del disc solar i una petita circumferència decorativa. Un to rosa grisós que s'ha emprat per dibuixar les hores i separar la sanefa de tres centímetres d'amplada on s'han pintat del fons rosa envellit del quadrant. Finalment el negre com a sanefa lineal d'un centímetre de gruix per separar els diferents espais. Les xifres representades són àrabs i no en queden gairebé traces a excepció de les 8, 9, el 0 de les deu del matí, i les 3 de la tarda. Estan repartides de la següent manera: les dotze del migdia al centre; a la dreta les línies horàries marquen des de la una fins a les cinc de la tarda. Cap a l'esquerra de dalt cap a migdia, hi ha representades les línies horàries que marquen des de les sis del matí marcant cada mitja hora fins a la línia del meridià. El gnòmon de vareta ha caigut i s'observa una petita obertura de secció circular.

No consta en l'Inventari dels rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.

Els actuals propietaris van comprar la masia l'any 1979 i el 2003 la rehabiliten per fer-la habitable.