Rectoria
Arenys de Mar

Neoclàssic
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic
    Sí (IPAC)
    Bisbat de Girona (Plaça del Vi, núm. 2 - 17004 - Girona)
    Jordi Montlló Bolart

Casa entre mitgeres d'un cos i mig d'amplada, de planta rectangular i que consta de planta baixa, dos pisos i golfes. La coberta és plana o de terrat català.

Compositivament, la façana principal s'estructura simètricament a partir de tres eixos de verticalitat amb un programa ornamental plenament neoclàssic. A la planta baixa destaca la porta d'entrada, de llinda recta on s'hi pot llegir: "AVE MARIA PURISIMA / 19 RECTORIA 54". A cada costat es disposen sengles finestres reixades. A la primera planta, es disposa de banda a banda, un balcó corregut amb triple accés, barana de ferro i llosana de pedra sostinguda per sis mènsules decorades amb fulles d'acant. A la segona planta, cada eix disposa d'un balcó amb barana de ferro i llosana de pedra sostinguda per dues mènsules. A les golfes es disposa de tres respiralls de la cambra d'aire. Les finestres combinen les persianes de llibret amb les de cordill.

En el parament, es disposen diferents elements ornamentals que ajuden a visualitzar l'harmonia neoclàssica de la façana. Sobretot per les pilastres estriades amb capitells jònics, a la primera planta, i corintis, a la segona. Aquestes pilastres estan pintades amb un to més pujat que el parament llis i així ressalta i proporciona volum i profunditat al conjunt.

A la planta baixa hi ha un sòcol i faixes imitant carreus buixardats. I el coronament és amb un ràfec en forma de cornisa motllurada i sostinguda per mènsules.

Té també una entrada per la Riera, on hi ha un casal parroquial, centre cultural de la població.

També s'inclou en l'itinerari de l'escriptor Ferran de Pol, editat per l'Ajuntament (2005), ja que participà en la revista Vida parroquial.

Aquest edifici era l'habitatge dels capellans de la parròquia i per això se situa molt a prop de l'església. També es coneix com a Can Victoriano.

CARREÑO MONTERO, Óscar (2005). Ferra de Pol. Itineraris. Ajuntament d’Arenys de Mar.