Casa Antoni Torrent
Arenys de Mar

Neoclàssic
    Isabelí
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic
    Sí (IPAC)
    Jordi Montlló Bolart

Es tracta de dues cases que comparteixen un mateix programa ornamental, situades a la cruïlla amb els carrers d'Antoni Torrent, Rial de Sa Clavella i Baixada de Sant Rafael. Cada casa és d'un cos d'amplada i consta de planta baixa i dos pisos. Compositivament, la façana principal s'estructura a partir de quatre eixos de verticalitat, dos per casa. Són idèntics, a excepció de la planta baixa on a la casa número 2 hi trobem dues portes, una més ampla que l'altra. Mentre que a la casa número 4 hi trobem una porta i una finestra reixada al costat. Les dues plantes superiors s'organitzen amb un balcó, en un dels eixos, i una finestra, a l'altre. Els balcons tenen la barana de ferro i la llosana està sostinguda per mènsules estriades. Les finestres tenen l'ampit sortit en forma de cornisa motllurada, també sostinguda per dues mènsules estriades. Les persianes són de llibret. Cada eix de les obertures està emmarcat per una pilastra estriada, amb capitells de terracota de motius florals. La façana està coronada per una cornisa amb dentellons.

Ha sofert diverses reformes. Als anys 80 del segle passat, a la casa número 2, se li afegí una galeria damunt el segon pis que trencava la composició de la façana i, a més a més, s'esventrà la planta baixa amb una gran obertura per fer un comerç. En l'actualitat s'ha corregit i s'ha unificat enretirant la línia de façana a la coberta amb un recreixement que no es veu des del carrer. A la planta baixa de la casa del número 2 ja no hi ha el comerç i s'han obert les dues portes descrites.

Antoni Torrent, enriquit amb diversos negocis a ultramar, va establir residència a Arenys, en aquesta casa propietat del seu sogre. A la vila es va distingir per les seves aportacions econòmiques desinteressades amb finalitats culturals (certamen literari, Ateneu, obres de millora de l'església parroquial). En agraïment, Arenys li va dedicar el nom del carrer.

Aquest carrer tenia el nom de Tossol. Fou construït aprofitant un replà de la falda de la serra de la Pietat. En aquest carrer s'havia alçat la torre de defensa de Na Tallacabells, bastida el segle XVI, de planta circular, que subsistí fins a les darreries del segle XIX.