Quadre del Sant Sopar

Capella del Santíssim Sagrament de l'església parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

Realisme
    Bisbat de Barcelona, C/. Del Bisbe nº5, 08002 Barcelona.
    Laia Massansalvador Soler

Al mur oposat a l'altar de la Capella del Santíssim Sagrament hi ha penjat un quadre a l'oli que representa l'escena del Sant Sopar. La iconografia i composició del quadre no s'aparta dels cànons habituals: Jesucrist al centre beneïnt el pa i el vi, i a la dreta i esquerra els seus apòstols al voltant de la taula. Dues columnes amb capitells jònics daurats i un fons floral amb garlandes serveixen de fons de la imatge.

L'autor del quadre és el mateix que el de la pintura mural de l'absis de la capella, Darius Vilàs.

El pintor Darius Vilàs (1880-1950) fou l'autor de la decoració mural de l'absis d'aquesta capella, construïda a mitjan segle XIX com a una ampliació de l'església parroquial. A ell es deu també l'autoria d'aquest quadre penjat al mur oposat a l'altar. Darius Vilàs es va formar a la Llotja i va ser membre del Cercle Artístic de Sant Lluc. En la seva intensa tasca com a muralista va pintar, entre d'altres, el Foment de Pietat Catalana a Barcelona.

COLL, I. (1982) Inventari de Patrimoni Arquitectònic (IPA) 11906