Pintures murals de l'absis de la Capella del Santíssim Sagrament

Església parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla
    Passeig del Baluard s/n, Sitges 08870

Realisme
    Bisbat de Barcelona, C/. Del Bisbe nº5, 08002 Barcelona.
    Laia Massansalvador Soler

L'absis de la capella del Santíssim Sagrament -construïda a mitjan segle XIX- fou decorat al segle XX per un conjunt de pintures murals. A l'espai entre les pilastres adossades amb capitell corintis es representen unes figures d'àngels acompanyades de motius florals, mentre que a la mitja taronja de la coberta es representa Jesucrist acollint els fidels, flanquejat pels evangelistes.

En un dels altres murs de la capella hi ha un quadre amb la representació del Sant Sopar, realitzat pel mateix autor Darius Vilàs.

La capella del Santíssim Sagrament fou construïda a mitjans del segle XIX pel mestre de cases Francesc Cros, en l'ampliació de l'església parroquial sobre terrenys del baluard. Posteriorment, ja al segle XX, el pintor Darius Vilàs (1880-1950) va ser l'encarregat de la seva decoració pictòrica. Darius Vilàs es va formar a la Llotja i va ser membre del Cercle Artístic de Sant Lluc. En la seva intensa tasca com a muralista va pintar, entre d'altres, el Foment de Pietat Catalana a Barcelona.

COLL, I. (1982) Inventari de Patrimoni Arquitectònic (IPA) 11903 COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges 1800-1930" GRAN GEOGRAFIA COMARCAL DE CATALUNYA, Vol. 5, B; 1982, p. 284 LLOPIS I BOFILL, J. (1ª ed. 1891:101-113) "Assaig històric sobre la vila de Sitges". Grup d'Estudis Sitgetans, Sitges. SOLER I CARTRÓ, J. (1980) "Geografia i guia de la vila de Sitges i son terme municipal". Grup d'Estudis Sitgetans, Sitges.