Pont de la Bruixa
Folgueroles

Torrent de les Valls – Gorg de Llitons
    A la banda de llevant del terme municipal, en el camí ral de Folgueroles a Vilanova de Sau

Cobert de vegetació
    Estructural
    Adriana Geladó Prat

Pont aïllat situat damunt del torrent de les Valls, que està format per l’aiguabarreig de les aigües que baixen de Collsameda, Sant Llorenç del Munt i el sot Fosc. Es troba assentat damunt dels marges rocosos del torrent, protegint el tram inicial del gorg de Llitons. Està format per una petita volta rebaixada bastida amb pedra sense treballar de diverses mides, disposada a sardinell i lligada amb morter. L’extrem de migdia conserva restes d’un revestiment arrebossat fragmentat a mode de dovelles. La part superior de la volta està regularitzada amb lloses de pedra rectangulars, situades a mode de baranes. El tauler superior està format pel propi paviment de terra del camí.

L’element està inclòs dins dels límits de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

FUNDACIÓ JACINT VERDAGUER (2021). “Madrones i llitons. Llegendes de vora l’aigua”. La Falguera nº 54, p. 28.