Pla de la Mata
Sant Julià de Vilatorta

Al nord-est i a continuació de la roureda del Llopart, entre aquesta i l'Eix Transversal (C-25).

Xarxa natura 2000
    Àrea especial de conservació
    PEIN. Decret 328/92.
    Virgínia Cepero González

El Pla de la Mata compren els camps de conreu situats al nord-est i a continuació de la roureda del Llopart, entre aquesta i l'Eix Transversal (C-25). És una àrea d'hivernada d'ocells com la fredeluga (Vanellus vanellus), l'esparver d'estany (Circus cyaneus), la griva cerdana (Turdus Pilaris) i grans estols d'espècies de fringíl·lids. Tanmateix aquest espai actua com a corredor que connecta la roureda del Llopart amb l'espai natural de les Guilleries-Savassona. Està considerat com a espai d'interès natural pel Pla Territorial Parcial de les Comarques Centrals.

- DIPUTACIÓ DE BARCELONA (2003). Pla Especial de Protecció i Millora de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Àrea d'Espais Naturals, Serveis d'Acció Territorial. - GENERALITAT DE CATALUNYA (2010). Pla Territorial Parcial de les Comarques Centrals. Departament de Polítiques Territorials i Obres Públiques.