Concurs de pintura ràpida
Sant Julià de Vilatorta

XX-XXI
    Virgínia Cepero González

El Concurs de pintura ràpida de Sant Julià de Vilatorta es celebra anualment en el en el marc de l'aplec Caramellaire, el diumenge després de Pasqua. El primer concurs es va organitzar l'any 1991.
    L'objectiu bàsic del certamen es crear una obra d'art en un temps determinat. La tècnica és lliure, i hi poden participar tots els artistes sense distinció d'edats ni categoria.
    Abans de començar el concurs es segellen les teles o suports. Durant el matí, els pintors es dediquen a desenvolupar la seva obra pels carrers de Sant Julià.
    A l'hora que fixa l'organització, les obres s'entreguen i s'exposen a l'Aula de Cultura per a que el jurat, format per persones relacionades amb l'art i la cultura, el pugui avaluar.
    Després de la deliberació del jurat es realitza l'entrega de premis a la mateixa Aula de Cultura. Les obres premiades queden com a propietat de la comissió organitzadora.

La pintura ràpida és una modalitat pictòrica basada en la pintura a l'aire lliure, que exigeix finalitzar l'obra en una sola jornada, fins i tot en poques hores.
    El primer Concurs de pintura ràpida de Sant Julià de Vilatorta es va celebrar l'any 1991 en el marc del Concurs Caramellaire, el diumenge després de Pasqua.
    El concurs fomenta l'interès dels vilatans per l'art, és una bona manera de promocionar el municipi i una font generadora de turisme.