Pintures del baptisteri de Sant Pere
Perafita

Església de Sant Pere. Plaça de l'Església, 12. Nucli urbà de Perafita. Perafita.

Joaquim Busquets i Gruart
    Bisbat de Vic. c. Santa Maria, 1. 08500. Vic
    Jordi Compte i Marta Homs

Les pintures del baptisteri de Sant Pere es troben situades a l'església de Sant Pere de Perafita i estan formades per 9 panells. Les pintures d'estil realista estan formades per la composició centrada de l'escena del baptisme de Jesús, i consta d'un doble nivell: el del cel, representat per dos àngels ingràvids, i el de la terra (situat als laterals de l'escena del baptisme), representat per figures molt sòlides d'homes, dones i infants del poble que miren el baptisme de Jesús. Curiosament, en contra del que és habitual, l'Esperit Sant no plana damunt Jesús, sinó damunt la pica baptismal; l'artista ha volgut significar-hi que és la seva acció la que dóna eficàcia al sagrament. Uns fullatges que surten de la mateixa pica volen recordar que la vida sobrenatural brolla del baptisme.

Catàleg. Presbiteri i baptisteri de Sant Pere de Perafita. Pintures murals i retaules de Joaquim Busquets i Gruart. 1996.