Penya del Moro
Vallirana

Entre els termes municipals de Begues, Torrelles de Llobregat i Vallirana

Xarxa natura 2000
    Àrea especial de conservació
    PEIN pel Decret 328/1992, de 14 de desembre
    Adriana Geladó Prat

Formació rocosa encinglerada situada entre els municipis de Vallirana, Begues i Torrelles de Llobregat. S'ubica a l'extrem sud-est del terme de Vallirana, a la banda de migdia del Serrat de can Güell. Litològicament, la zona està caracteritzada pels sòls càrstics de pedra calcària i està inclosa dins de l'ENP de les Muntanyes de l'Ordal. A nivell paisatgístic esdevé un autèntic balcó natural amb vistes, sobretot, al territori de Torrelles de Llobregat. És un punt d'atracció per a la pràctica de l'escalada i li donen accés diverses rutes. Des de Vallirana, l'accés es fa pel sender PR-C 163 que porta al Marge del Moro, passant pel Serrat de can Güell. La zona era una de les àrees de cria i nidificació de l'àliga perdiguera o cuabarrada (Aquila fasciata), tot i que des de l'any 2010 no hi ha indicis de la seva presència dins del terme de Vallirana.

Https://www.torrelles.cat (Consulta: 26-06-2017). Http://www.naturalocal.net (Consulta: 26-06-2017). SÁNCHEZ I TORRES, Xavier (2010). "La Penya del Moro. Vallirana-Torrelles de Llobregat". Revista Aquí.