Paratge d'Interès Natural Massís del Pedraforca
Saldes

Oficina Gestora del Parc, c/ de la Vinya, 1. 08695 BAGÀ

Decret 114/1983, de 12 d'abril, paratge Pedraforca
    Varis propietaris
    Cortés Elía, Mª del Agua

Superfície 1671 HA de les quals 1352 pertanyen al municipi de Saldes. La declaració comporta la implantació de un conjunt de normes de protecció, com la prohibició d'activitats cinegètiques, no es permet la instal·lació d'elements artificials de caràcter permanent que degradin el paisatge, es prohibeix l'abocament de residus fora dels punts especialment habilitats i l'encesa de fogueres fóra dels indrets autoritzats. Per assolir els objectius de conservació i protecció de l'espai es va crear el Patronat del Paratge Natural d'Interès Nacional del Massís del Pedraforca què des de l'any 1995 disposa d'un Centre d'Informació i Interpretació a saldes.

Declarat Paratge Natural d'Interès Nacional l'any 1982, inclòs en el Parc Natural del Cadí-Moixeró creat amb el Decret 353/1983, de 15 de juliol. Llei 6/1982, de 6 de maig, sobre declaració com a Paratge Natural d'Interès Nacional del massís de Pedraforca (Berguedà). DOGC núm. 223, de 14-5-82. Decret 114/1983, de 12 d'abril, de desplegament parcial de la Llei 6/1982, de 6 de maig, sobre declaració com a Paratge d'Interès Nacional del massís del Pedraforca. DOGC núm. 321, de 20-4-83.

LLADÓ, F. (1998). Els espais naturals protegits al Berguedà en el PEIN. A L'Erol núm. 59. Pàgs. 27-32.