Espai d'Interès Natural Serra d'Ensija - Rasos de Peguera
Saldes

Oficina Gestora del Parc, c/ de la Vinya, 1. 08695 BAGÀ

Decret 353/1983, declaració Parc Cadí-Moixerò
    Varis propietaris
    Cortés Elía, Mª del Agua

És un dels espais meridionals més notables dels Pre-pirineus orientals, suposant una àrea excepcional per la seva riquesa en alguns elements naturals, el seu interès biogeogràfic i per la seva diversitat. Constitueix un dels límits meridionals a Catalunya de la vegetació alpina i subalpina. Destaquen els prats alpins amb nombroses espècies pirinenques i les pinedes de pi negre amb neret. La fauna invertebrada mostra algunes singularitats, com algunes espècies endèmiques o rares d'aràcnids i heteròpters.

Ocupa 3.530 ha.

Declarat Paratge Natural d'Interès Nacional l'any 1982, inclòs en el Parc Natural del Cadí-Moixeró creat amb el Decret 353/1983, de 15 de juliol.

LLADÓ, F. (1998). Els espais naturals protegits al Berguedà en el PEIN. A L'Erol núm. 59. Pàgs. 27-32.