Nucli Sant Pere Sacarrera
Mediona

Al nord est del nucli urbà de Sant Joan de Mediona.
    Emplaçament
    Al sud de la Urbanització de la Font del Bosc, a la cruïlla de la carretera d’Igualada a Vilafranca del Penedès amb la que va a la Llacuna.
    489.8

41.4882
    1.653
    387554
    4593830
    08122 - 578
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Nucli format al mateix temps que Can Paixano, Can Xombo i les Cases Noves de Can Pardo, es a dir vers al segle XIX vinculat al creixement vitivinícola de la zona motivat per l’exportació d’alcohol a Amèrica i Holanda. Tot i que bona part de les edificacions son d’època contemporània, sembla que el seu origen podria estar en època medieval vers el segle XI. La capella, que dóna nom al veïnat i al voltant de la qual anà creixent, té la primera font documental l’any 1030.

Veïnat originat possiblement en época medieval a redòs de la capella de Sant Pere Sacarrera, documentada des del segle XI. Tot i així el seu creixement i fesomia actual es situa vers els segles XIX-XX