Monument de la Coral
Mediona

Al passegi de Mediona, abans d’arribar al pont de la Riera.
    Emplaçament
    Al nucli urbà, a l’est de la Riera i a tocar de la cantonada del passeig amb el carrer de Pompeu Fabra.
    429

41.47764
    1.60997
    383943
    4592714
    08122 - 37
    2005
    Ajuntament de Mediona
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Monument commemoratiu a doble cara fet a partir de dos pilars a diferent alçada revestits de plaques rectangulars de granit de color veig. Per la banda nord, hi ha una placa rectangular de marbre negre no s’hi pot llegir: “Els cants són l‘expressió noble dels sentiments més pregons quan sentis cants en un poble ves-hi que hi viuen cors bons. J.S” Passeig de la Coral Mediona, 29 d’abril de 2005.

Per la cara sud, també en una placa rectangular de marbre es commemora a Anselm Clavé amb el següent text “ A Josep Anselm Clavé i Camps. Agrupació Coral Mediona, cinquantenari 1925-1975. Mediona, 1 de Maig de 1976. Aquesta placa, també incorpora un bust amb bronze del polític, compositor i escriptor català

L’agrupació coral de Mediona, fundada el 1925 és propera a celebrar el seu centenari. La seva fundació va anar lligada a la construcció del Casal, que esdevingué el punt de reunió i centre cultural del poble.

El monument doncs, commemora no només l’agrupació coral sinó també al fundador del moviment coral a Catalunya i impulsor del moviment associatiu.