Molí de Rexach
Olost

Sector oest del terme municipal
    A 2100 metres per pista forestal de la carretera BV-4405, punt quilomètric 2'700

Edifici derruït.
    Normes subsidiàries de planejament d'Olost, 1992.
    Jordi Compte i Marta Homs

El molí de Rexach es trobava situat a tocar de la riera Gavarresa, prop del salt d'aigua on la companyia La Hidràulica de la Gavarresa produïa electricitat. El molí va ser derruït i només es conserva les restes d'un mur. Es coneix l'espai que ocupava per documents i fotografies antigues. Uns 20 metres al sud es conserva la pallissa del molí, una estructura independent, que presenta el nivell de planta baixa amb murs de maçoneria de pedra i el primer pis d'obra.
    Uns centenars de metres més amunt de la Gavarresa hi havia l'antiga resclosa del molí. Actualment en aquest lloc hi ha la presa del pantà de la Gavarresa.

Uns metres a l'est es va construir un nou edifici destinat a l'habitatge. Actualment és una casa de turisme rural.

El molí del Rexach va obtenir la concessió hidràulica per part de l'administració borbònica, l'any 1772, essent-ne propietari Francesc Rexach.

PLANES, Josep Albert (1997). Teixir i traginar. De la manufactura tradicional a la periferització industrial. El Lluçanès (segles XVIII-XIX). Centre d'Estudis del Lluçanès.