Meridià de París
Folgueroles

Terme municipal de Folgueroles
    A la banda de llevant del terme municipal, creuant-lo de nord a sud

Ajuntament de Folgueroles
    Adriana Geladó Prat

Pas del Meridià de París o Meridià verd que creua el terme municipal de Folgueroles en sentit nord-sud, per la banda de llevant del mateix. El recorregut, provinent del terme municipal de Tavèrnoles, s’inicia aproximadament al pont del Vent, passa per la banda de llevant del Puigtinyós en direcció a les masies del Masdencoll i l’Arumí, creua el torrent de les Costes i marxa en direcció a la masia de can Garbells, sortint del terme municipal per la banda de llevant del serrat de Sant Ponç (dins del terme de Sant Julià de Vilatorta).

Altres noms relacionats amb l’element: Meridià verd. El seu recorregut està inclòs dins dels límits de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Les coordenades són aproximades.

El Meridià de París, que uneix Dunkerque (França) amb Barcelona (finalitza a la platja d’Ocata del Masnou) passant per París, fou utilitzat l'any 1799 per establir la longitud del metre i, en conseqüència, el Sistema Mètric Decimal. L'any 2000, en commemoració del bicentenari de l’establiment d’aquest sistema, es va crear la Ruta del Meridià Verd, que permet recorre el seu traçat (de França a Catalunya) tant a prop com és possible, tant a peu com en bicicleta.