Mur de pedra del camí ral de Vic a Folgueroles
Folgueroles

Camí ral de Vic a Folgueroles, km. 1
    A la banda de ponent del terme municipal, sota el serrat de l’Ambre i tocant la carretera C-25

Cobert de vegetació i amb alguns trams enrunats.
    Estructural
    Adriana Geladó Prat

Estructura aïllada situada al marge de migdia del camí, sota una de les granges de la zona i a pocs metres a llevant de la Casanova dels Frares. Es tracta d’un mur de pedra d’uns 100 metres de longitud i 1,5 metres d’alçada aproximada, que conté les terres d’un dels camps de conreu de la zona. Està bastit amb pedra sense treballar de diverses mides, lligada amb morter de calç i disposada en filades més o menys regulars. També s’observen pedres de mida més petita utilitzades per regularitzar el parament. La part superior està coronada amb una filada de lloses de pedra planes de forma rectangular. Per la banda de llevant, el mur presenta uns grans blocs de pedra desbastats que falquen l’estructura per evitar enderrocs. El mur, cobert en part per l’abundant vegetació que cobreix el marge del camí, presenta alguns petits enderrocs en determinats punts del parament.