Horta de Puigseslloses
Folgueroles

Camí de Sant Jordi, km. 1,9
    Emplaçament
    A la banda nord-oest del terme municipal, sota la masia de Puigseslloses, al tram inicial del camí que porta al mas Gelabert

41.94866
    2.30022
    441999
    4644313
    08083 - 286
    El mur de migdia presenta diversos enderrocs en determinats punts del parament.
    Adriana Geladó Prat

Recinte aïllat de grans dimensions i planta rectangular, delimitat per un gran mur d’uns 50 metres de longitud per uns 35 metres d’amplada i uns 2 metres d’alçada aproximada. Està bastit amb pedra sense treballar de diverses mides, lligada amb morter de calç i disposada de forma regular, amb les cantonades embellides amb grans blocs de pedra desbastada disposats a mode de carreus. Tota l’estructura està coronada per un voladís de teula àrab d’una sola vessant. L’accés a l’interior està situat a l’extrem de tramuntana del recinte. Presenta un portal d’accés d’arc rebaixat, bastit amb carreus de pedra de Folgueroles i tancat amb una destacable porta de fusta de dues fulles. Aquest portal està protegit amb alt un voladís de teula àrab de dues vessants, sostingut amb una barbacana de llates i bigues de fusta, i assentat damunt d’un parament de tàpia. A l’interior del recinte, al costat del portal d’accés, hi ha un petit porxo cobert amb una teulada d’un sol vessant sostinguda amb bigues i troncs de fusta. L’espai interior està parcel·lat en petites hortes destinades a diferents tipus de conreus. A la banda de ponent, al costat del recinte, hi ha una gran bassa de planta irregular arranjada modernament.

La construcció està situada a l’anomenat veral de baix del terme i es correspon amb l’espai d’horta del mas Puigseslloses.