Maqueta del nucli antic de Rajadell de l'església parroquial de Sant Iscle i Santa Victoria
Rajadell

A l'interior de l'esglèsia parroquial

XXI
    Ajuntament de Rajadell
    F. Xavier Menéndez. OPC 2017-21

Maqueta del nucli antic de Rajadell, realitzada pels pessebristes de Manresa el 2017. Inclou la part més enlairada del lloc, que inclou el castell, la pujada del castell i la plaça de l'església amb l'església i la resta d'edifici. Te llums a l'interior.

S'ubica a una de les capelles de l'església parroquial de Sant Iscle i Santa Victoria.

Va ser construïda pel Grup Pessebristic de Manresa, entitat presidida per Francesc Villegas. Com ja es tradicional, aquesta entitat, durant el cicle de Nadal, ofereix cada nadal a l'Espai 7 del Casino de Manresa, l'exposició d'un Pessebre Monumental. Al 2017 fou dedicat al nucli antic medieval del poble de Rajadell. La mostra s'inaugurà el 16 de desembre de 2017 i s'hi s'exposà durant les festes de Nadal. Aquest muntatge fou el dinovè pessebre monumental al Casino. El grup hi va treballar durant tot el 2017, sota la dirección artístia de Vidal Orive i Josep Maria Cots (aquest darrer traspassat l'agost d'aquell any, quan el pessebre estava en una fase ben avançada de construcció). L'ajuntament de Rajadell el va adquirir al Grup Pessebristic de Manresa per exposar-lo permanentment a l'església.