Magatzem Devisa Vilafranca del Penedès

Alt Penedès
Carrer del Comerç, 41

Coordenades:

41.34243
1.70242
391437
4577583
08305-369
Patrimoni immoble
Edifici
Popular
Modernisme
Contemporani
XX
Antoni Pons i Domínguez
Bo
Inexistent
Fàcil
Productiu
Privada
Ref. cad.: 13305CF9717N
Jordi Montlló Bolart

Nau de planta rectangular amb la coberta a dues aigües i el carener perpendicular a la façana del carrer del Comerç. Façana caracteritzada pel coronament amb frontó circular amb el timpà sense decorar, i per la seva composició simètrica a partir de tres eixos verticals. L'eix central és el més ample i principal, encapçalat pel frontó i emmarcat per dues bandes verticals. Portal d'arc carpanell amb motllura llisa des de la meitat superior. Damunt de l'arc, hi ha un emmarcament esglaonat del que s'alcen dos pilars amb capitell que escapcen una gran obertura rectangular. Entre aquesta obertura i el frontó es dibuixa un arc cec tan ample com permet les bandes verticals que delimiten l'eix central.
Els eixos laterals són més estrets i només tenen dues obertures rectangulars a diferent alçada.

ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.
ROSSELLÓ, Joan et alii (1992). Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura. La ciutat que ens ha arribat. Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès.