La Betania
El Brull

50 m al SE del mas Casademunt.

XVI-XIX
    Religioses Jesús i Maria
    Marc Cucurella Pinilla

És una casa de planta rectangular, d'uns 12 per 10 metres, de planta baixa i dos pisos. Té la teulada a dues vessants i desguassa al nord i al sud. Els materials utilitzats per a la construcció són la pedra (carreus irregulars) la teula i el ciment, tot i que també s'han utilitzat maons per a fer les llindes de portes i finestres. La façana principal està orientada a l'oest, aquí la porta té un arc carpanell d'estil industrial fet de maons. A la façana nord hi ha adossat un cos que, tot i ser més recent, utilitza els mateixos materials i segueix la mateixa línia de la casa, amb la teulada d'una sola vessant. També trobem en aquest lateral unes escales de pedra que faciliten l'accés a la façana principal per aquesta banda, doncs queda a diferent nivell degut a la inclinació del terreny.

També se la coneix com la casa de la marquesa. És un dels edificis situats a les proximitats del mas i l'església de Casademunt.

Edifici relacionat amb el mas Casademunt. Casademunt va ser construït pels volts de 1540 i posteriorment va ser objecte de reformes (a mitjans de segle XIX).