Font de Casademunt
El Brull

150 m al sud del mas Casademunt.

No funciona com a font.
    Religioses Jesús i Maria
    Marc Cucurella Pinilla

Font feta amb carreus irregulars de pedra units amb ciment. Consta de dues fileres de carreus que fan com dos graons, un més alt que l'altre, d'uns cinc metres de llarg i de forma arquejada. A la part central hi ha una estructura feta amb carreus més grans, de forma irregular, que s'alça fins a 1,8 metres aproximadament i està envaïda parcialment per l'heura. Al mig d'aquesta part central hi ha, envoltat de ciment, un broc metàl·lic amb rosca, on hi hauria d'haver una aixeta però que aquesta no hi és. No hi raja aigua. A la base trobem una pica, esculpida en un únic tros de roca, de forma rectangular. Aproximadament la pica fa 50 per 70 cm de base i uns 30 cm d'alçada.

Les religioses del mas Casademunt l'anomenen Font de la mare de Déu de Montserrat.

La orografia de la zona fa que ens trobem amb una abundància de torrents i fonts en tot el terme municipal.

ILLA, Faustí (1990). "Quaranta anys d'aplecs a Matagalls i millores fetes al Montseny" a "Monografies del Montseny", n.5. Associació d'Amics del Montseny.