Pou del mas Casademunt
El Brull

A tocar del mas Casademunt.

És necessària una actuació de restauració de l'element.
    Religioses Jesús i Maria
    Marc Cucurella Pinilla

Pou de secció quadrada, d'uns 1,2 metres de costat, fet de maons i ciment, amb els caires superiors arrodonits. Està decorat amb rajoles valencianes excepte les cantonades que són d'obra vista. A la base hi ha com una peanya o graó fet també de maons que sobresurt 40 cm per cada costat i que fa 20 cm d'alçada. Contant la base el total fa 1,2 m d'alçada aproximadament. Dels laterals del pou en surten dues barres de ferro forjat unides per dalt amb una altra barra de ferro. A la part superior el ferro forjat té forma triangular i està guarnit amb diverses ornamentacions. Del mig en penja una cadena. L'alçada total des del sòl fins a la part superior del ferro forjat és d'uns 3 metres.

Avui dia no té funció de pou.

Aquest pou està lligat a la masia i als seus usos agrícoles.

Diversos Autors (2005). "La masia catalana. Evolució, arquitectura i restauració", Col. Arquitectura Tradicional. Brau Edicions.