Jaciment del Forn de la Noguera
Castellterçol

En un turó al nord-oest de la casa de la Noguera.

Edats dels Metalls
    Tot i que actualment el seu estat de conservació és desconegut, probablement és dolent.
    Sí, CC.AA.: 1900.
    Virgínia Cepero González

Forn de terracota al mateix indret que la bòbila moderna de la qual només es podria apreciar el secador.
    Segons els estudis que en va fer el Dr.Maluquer, és d'origen ibèric per la troballa d'un càlat amb decoració de tipus dents de llop, però la localització de dues antefixes i fragments d'àmfores i dolia suggereixen una cronologia inicial de finals segle I aC.
    Actualment la seva localització precisa i estat de conservació són desconeguts perquè l'accés a l'indret on es situa és tancat.

S'hi accedeix pel camí de la Noguera que surt del quilòmetre 29,8 de la carretera de Castellterçol a Sant Feliu de Codines. Davant la casa de la Noguera cal prendre el corriol que s'endinsa al turó on es troba el jaciment.

ALMIRALL, J. (1975) "Sobre un forn iberoromà a Castellterçol". Informació Arqueològica. III (ns. 18), p. 166-169.
    ESTRADA GARRIGA, J. (1969) Vías y poblamiento romanos en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona. Barcelona: Comisión de Urbanismo.
    ESTRADA, J.; VILLARONGA, L. (1967). La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona). Barcelona: I.P.A.
    GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (2016) Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya (Castellterçol).