Hostal Nou
Jorba

Avinguda Canaletes, 62
    A l’oest del nucli, just davant del camí del Figuerot.

S'hi han fet reformes l'any 2021.
    Cristina Belmonte- iPAT Serveis Culturals

Edifici de planta quadrangular amb coberta de teula àrab a doble vessant. Correspon a una construcció amb planta baixa, pis i golfes que té més valor etnològic que arquitectònic.

Actualment la façana principal es troba completament arrebossa i pintada de blanc amb un sòcol pintat de marró a la part baixa. Les obertures segueixen tres eixos de simetria amb la porta principal al centre. La obertura està coronada per un arc rebaixat de pedra i conserva una gran porta de fusta, just per sobre, té un balcó rectangular amb barana de ferro.

A banda i banda de la porta trobem una obertura per planta, a la planta baixa, a l’oest la finestra s’ha substituït per una porta. Tot i que en alguna de les façanes laterals s’intueixen obertures a l’alçada de les golfes, aquestes no són visibles a la façana.

La seva construcció segurament fou ja entrat al segle XX, fruit del creixement del municipi i amb l’objectiu d’abastir les necessitats de les diligencies que aturaven al poble. A la part posterior té un pati.

Al segle XIX Jorba pateix un creixement econòmic i demogràfic important, duplicant quasi la seva població entre 1830 i 1894. Aquest creixement fou motivat principalment a la seva proximitat al camí ral, la millora en les infraestructures i la instal·lació de industries cotoneres, molins fariners, bataners, hostals, etc