Horta de Sobre-riba
Gurb

Parròquia de Sant Esteve de Granollers
    A 550 metres per camí rural de la carretera B-522 , punt quilomètric 3'650

En alguns punts el mur es troba aterrat i les parts de tàpia acusen l'erosió.
    Jordi Compte

L'horta de Sobre-riba està situada uns metres a l'est de la masia de Sobre-riba, ocupant un ample espai que actualment és un camp de pastura.
    Es tracta d'un hort tancat de grans dimensions de forma quasi rectangular, amb el costat més curt d'uns 55 metres al sud i el més llarg d'uns 135 metres a l'est, formant un espai tancat, originalment dedicat al conreu d'uns 7300 metres quadrats. L'horta queda tancada per un mur de maçoneria de pedra a la base i de tàpia a la part superior amb coronament de teules i carreus foradats integrats al mur per la part interior, que originalment servien per a la vinya. L'horta té dos accessos, un estret que dóna a les estructures que delimiten un pati davant la façana est de la masia, i un portal ample emmarcat amb pedra treballada i llinda de fusta al nord-oest.
    A l'extrem nord-oest l'horta forma un queixal ocupat per una bassa de grans dimensions, parcialment picada a la roca i delimitada amb murs de maçoneria de pedra. A unes desenes de metres es conserven, cobertes de terra i vegetació, diverses lloses treballades que permetien desviar el curs del rec proper per a omplir la bassa.

Les canalitzacions originals permetien regar per gravetat l'horta.