Horta del Rossell Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Esteve de Granollers
  A 550 metres per camí rural de la carretera B-522, punt quilomètric 6'000

  Coordenades:

  41.98435
  2.2823
  440547
  4648288
  08100-165
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XIX
  Regular
  La masia es troba en desús i l'antiga horta tancada es troba derruida quasi completament.
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Sense ús
  Privada
  Ref.Cad: 08099A00200015
  Jordi Compte

  L'Horta del Rossell es troba situada en un pla lleugerament elevat a l'est del serrat de l'Horta i de la carretera B-522 i al sud-oest del riu Ter.
  Es tracta d'una masia de reduïdes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis amb nombroses estructures adossades al voltant. Està bastida amb murs arrebossats de maçoneria de pedra a la base i de tàpia a la resta i amb algunes reformes d'obra. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
  La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa tres finestres i un portal emmarcat amb obra vista i llinda de fusta. Al primer pis hi ha una galeria central formada per una obertura d'arc rebaixat i una finestra a cada costat.
  Les façanes oest, nord i est es troben dominades per diverses estructures adossades, bastides amb murs de maçoneria de pedra i nombroses ampliacions i reformes d'obra vista.
  A l'est de la masia ha l'antiga horta del Rossell, ubicada en un nivell inferior respecte a la masia i en una petita vall al sud-oest del riu Ter. Es tracta d'un hort tancat de grans dimensions, de forma pràcticament quadrada i uns 50 metres per costat. Està delimitat amb un mur de tàpia coronat amb teules del que només es conserven set petits trams, el més llarg dels quals és d'uns 20 metres. A l'extrem sud-oest de l'hort tancat hi ha una bassa, actualment coberta de vegetació.